مطابق قاعده العقود تابعه للقصود ، قرارداد تابع قصد واقعی طرفین است. بنابراین اگر دوطرف، قراردادی منعقد نمایند و مقصود آنان عقد دیگری باشد، عمل حقوقی تابع موردی است که قصد نموده اند،
بیشتر
در عقد اجاره گاه مستأجر با اجازه موجر اقدام به احداث بنا و یا غرس اشجار مینماید. همچنین ممکن است تصرفات مستأجر به نحو غیرمجاز صورت گیرد.
بیشتر
داوری سرمایهگذاری بینالمللی بطور چشمگیری در حال تغییر و تحول میباشد.
بیشتر
اعمال و اقدامات آیین دادرسی مانند عمل مراجعه به دادگستری و تنظیم دادخواست و ابلاغ احضاریه ممکن است
بیشتر
با توجه به اینکه شرایط زیستمحیطی کرۀ زمین پیوسته رو به وخامت میرود و با درنظرداشتن اهمیت توسعۀ پایدار و قوانین حاکم بر نظام تجارت جهانی، همۀ کشورها از حق تنظیم و اجرای معیارهای قانونی بهمنظور حمایت و ارتقای وضع بهداشت عمومی، ایمنی و محیطزیست اتباع خود برخوردارند.
بیشتر
ایران مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه به سرمایهگذاری خارجی بهمنظور افزایش سطح توسعه علاقهمند بوده و در سالهای اخیر معاهدات متعددی را در این حوزه تصویب کرده است.
بیشتر
اجرای اصل مشارکت عمومی در داوریهای مربوط به اختلافات نفتی، مستلزم این است که اشخاص یا گروههایی از عموم مردم که طرف داوری نیستند، بتوانند از طریق تقدیم لایحۀ کتبی، دسترسی به اسناد مهم داوری و حضور در جلسۀ رسیدگی، در جریان داوری مشارکت داشته باشند.
بیشتر
مطابق اصل احتیاطی، دولتها، باید از اقدام به هرگونه فعالیتی که به سلامت انسان، منابع طبیعی یا اکوسیستم آسیب میزند، خودداری نمایند و عدم وجود دلایل قطعی علمی نمی تواند بهانه ای برای به تاخیر انداختن تدابیر مناسب برای جلوگیری از خسارت باشد.
بیشتر
نقش دادگاه در داوری بین المللی یکی از موضوعاتی است که قوانین داوری کشورها دیدگاه های متفاوتی را نسبت به آن ابراز داشته اند.
بیشتر
قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو مصوب 1386/3/23سعی کرده است تا نظام حمایتی خاصی را برای مصرف کنندگان خودرو برقرار کند.
بیشتر
در سالهای متمادی "داوریپذیری" دعاوی مرتبط با حقوق عمومی با چالش همراه بوده است. این چالش در نگاه اول، ناشی از تعریف سنتی کارکرد داوری بهعنوان نهادی خصوصی و مبتنی بر رضایت طرفین برای حل اختلافات است.
بیشتر
قانونگذار برای رای داوری داخلی در قانون آیین دادرسی مدنی شکل و قالب خاصی تعریف نکرده، ولی در ماده 482 این قانون بر لزوم موجه و مدلل بودن آن تأکید نموده است؛
بیشتر
حوزه حقوق، فقه و اصول، عرصه تحقق تعارضات میان امور مختلف است؛ از جمله تعارضاتی که در حوزه حقوق و شعب زیرمجموعه آن مطرح میشود،
بیشتر
سرمایه گذاران خارجی بر اساس حقوق بین الملل از برخی حقوق حمایتی خاص برخوردارند. برخورداری از این حقوق مستلزم تحقق این امر است کهاقدامات یا اموال یا ابزار آنها به عنوان «سرمایه گذاری خارجی» مورد شناسایی قرار گیرد.
بیشتر
در اواخر دهه 1950 ، قراردادهایی در زمینه فروش تسلیحات ابداع شد که بعدها استفاده از آن در فروش اقلام گرانقیمت واجد فناوری پیشرفته همچون ماهواره، زیردریایی، هواپیماهای نظامی و تجاری رواج فراوان یافت.
بیشتر
تحقیقات مقدماتی، حساسترین مرحله از فرایند کیفری است؛ زیرا اولین مواجهه متهم با دستگاه عدالت کیفری در این مرحله انجام میشود و اساس پرونده کیفری در این مرحله شکل میگیرد
بیشتر
معیار ارزیابی خسارت و غرامت، نقش مهمی در ارزیابی خسارتها و غرامتها در قراردادهای سرمایهگذاری بینالمللی بازی میکند.
بیشتر
امروزه استقلال و بیطرفی داور از مقبولیت جهانشمولی برخوردار است اما اختلافها راجع به معیار ارزیابی این دو بهعنوان حقوق و تکالیف طرفین دعوا و داوران همچنان باقی است.
بیشتر
قانونگذار ایران در ماده 496 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی، ارجاع دعوی ورشکستگی به داوری را ممنوع کرده است.
بیشتر
اختلافات حاصله از روابط بین المللی ناشی از قراردادهای با حق وثیقه و عدم همسانی مقررات تعارض قوانین و مکفی نبودن مقررات در این خصوص موجب بروز نظریه های متفاوتی در زمینه تعیین قانون حاکم بر معاملات با حق وثیقه در اموال فکری شده است.
بیشتر
پیچیدگی روابط تجاری و حقوقی در دنیای جدید موجب شده است که در بسیاری از قراردادها پـیش
بینی تمام جوانب رابطه امکان پذیر نباشد.
بیشتر
یکی از مهمترین ویژگی های دادرسی عادلانه تضمین حق برابری در مقابل دادگاه است. در این راستا باید پذیرفت که هریک از طرفین دعوا حق دارد از ادله و ادعاهای طرف مقابل مطلع شود،
بیشتر
بهطور معمول مذاکرات مقدماتی زمینهساز انعقاد قراردادهای مهم است؛ در این مرحله از مراحل مقدماتی انعقاد قرارداد نیز اصل آزادی حکومت دارد؛
بیشتر
در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ میلادی و همراه با افزایش گستره تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران، برخی سازمانهای داوری اروپایی رسیدگی به دعاوی مرتبط با معاملات با ایران یا به طرفیت اشخاص ایرانی را با مشکلات و محدودیتهایی مواجه نموده و به دلایل نامشخصی از پذیرش و اداره این دعاوی سر باز زد
بیشتر
امروزه «مداخله» دادگاه در داوری جای خود را به «مساعدت» در داوری داده است. نبود درک درست از «مبنا» و «حدود» مداخله دادگاه، مانع شکلگیری نظام داوری مستقل و کارآمد در ایران است. یکی
بیشتر
داوری شیوة خصوصی حلوفصل دعاوی در تجارت بینالملل است. محاسن داوری نسبت به دادگستری دولتی موجب شده است تجار در سطح بینالملل دعاوی خود را به داوری ارجاع دهند.
بیشتر
بالابودن ضریب محرمانگی، مهمترین ویژگی میانجیگری و در واقع، قلب تپنده آن
است.
بیشتر
حقوق مصرف کننده و لزوم حمایت از آن، یکی از مباحث مشترک علوم حقوق و اقتصاد است. اگر از مصرف کنندگان در برابر تولیدکنندگان حمایت جامعی به عمل نیاید، آنها در معرض خطر قرار می گیرند.
بیشتر
با گسترش روزافزون اقبال به داوری تجاری بینالمللی، نقش مؤسسات و مراکز داوری در این موضوع مورد توجه بیشتری قرار میگیرد.
بیشتر
قانون حمایت خانواده مصوب 1391 بنا بر دستور شرع مقدس اسلام، ارجاع دعوای طلاق به داوری را الزامی دانسته است.
بیشتر
نهاد داوری اساساً یک توافق در ایجاد عدالت خصوصی از طریق یک مرجع غیردولتی است. باید دید نهاد داوری از چه ماهیتی برخوردار است.
بیشتر
زمان و مکان انتقال مالکیت نفت استخراجشده یکی از نقاط چالشبرانگیز در قراردادهای نفتی بینالمللی بوده است.
بیشتر
امروزه داوری سرمایهگذاری بینالمللی علیرغم نقش مؤثری که در حل و فصل اختلافات میان دولتها و سرمایهگذاران خارجی دارد با انتقادهای جدی مواجه است.
بیشتر
یکی از موارد عملی مداخله دادگاههای ملی درروند داوری بدون آنکه مبنای قانونی داشته باشد، صدور قرار منع اقامه یا پیگیری دعوا به درخواست متقاضی آن میباشد.
بیشتر
امروزه داور در داوری تجاری بینالمللی میتواند در جریان رسیدگی به دعوا قرارهای تأمینی مختلفی صادر کند.
بیشتر
در حقوق بینالملل سرمایهگذاری،تقصیرسرمایهگذار بهعنوان عاملی قلمداد میشود که در تعیین میزان جبران خسارت تأثیرگذاراست.
بیشتر
روشهای غیرقضایی حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات، بهطور خاص مصالحه و میانجیگری، جایگاه مهمی در نظامهای حقوقی جهان یافته است. اما تأثیری که این شروط بر حق اقامهی دعوی دارد، در رویهی قضایی فرانسه، برای چند دهه منشأ اختلاف نظر بوده است.
بیشتر
در نظام حقوقی ایران، از اظهار اعسار، با عنوان «دعوای اعسار» یاد شده است. پس، انتظار منطقی آن است که این دعوا از اصول دادرسی و قواعد حقوقی پیروی نماید.
بیشتر
یکی از اصول حاکم بر قراردادهای ضمانتنامه بانکی، اصل استقلال از قرارداد پایه است. نتیجه منطقی و مهم اصل مذکور آن است که ایرادات مربوط به رابطه پایه میان متقاضی ضمانتنامه و ذینفع، قابل استناد نبوده و بانک با توجه به تعهد مستقل خود در برابر ذینفع، موظف به پرداخت بیقیدوشرط ضمانتنامه است.
بیشتر
مسأله مهمی که در حوزه حقوق مدنی و نیز فقه قراردادها مطرح است، بحث لزوم یا عدم لزوم رعایت شرایط اساسی صحت معاملات در خصوص شروط ضمن عقد است.
بیشتر
در اواخر دهۀ نود و اوایل قرن بیست و یکم میلادی، کشور آرژانتین با بحران اقتصادی و اجتماعی شدیدی روبهرو شد و دولت این کشور برای مقابله با آن، به اقدامات مختلفی دست زد.
بیشتر
خصوصیسازی صنایع مادر از جمله صنعت آب، از مسائل کانونی مناقشات سرمایهگذاری در دهۀ گذشته بوده است.
بیشتر
متصدیان حمل و نقل مطابق مقررات بی نالمللی و مقررات داخلی در موارد مختلف از
مسئولیت معاف میباشند که از جمله آنها اتخاذ کلیه اقدامات لازم از طرف متصدی،تقصیر
مسافر یا صاحب کالا ویا موارد فورس ماژور میباشد.
بیشتر
یکی از دلایل اصلی انتخاب سازوکار داوری توسط طرفین اختلافات بینالمللی سرمایهگذاری، «اصل قطعیت» در آرای داوری است؛ بدینمعنا که بهطور کلی نمیتوان در مورد آرای داوری بینالمللی در ماهیت تجدیدنظر کرد.
بیشتر
دولتهای میزبان در تلاش برای جمع بین دو هدف تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی از یک سو و حفاظت از منافع اساسی خویش از سوی دیگر که گاه در تعارض با یکدیگر قرار می گیرند،
بیشتر
قابلیت انتقال شرط داوری یا موافقتنامهی داوری از موضوعات بسیار مهم در حوزهی داوری داخلی و خارجی است و در حقوق کشورهای دیگری از جمله انگلیس و آمریکا این اصل مورد پذیرش واقع شده است.
بیشتر
جبران خسارت ناشی از نقض تعهدات قراردادی باید بهگونهای زیان دیده را در موقعیتی قرار
دهد که اگر تعهد طبق قرارداد، انجام میشد در آن موقعیت قرار میگرفت.
بیشتر
رویکرد سازمان جهانی تجارت پیرامون انرژی مورد بحث و گمان بسیار بودهاست. از جمله مباحث در خور توجه، وجود یا عدم وجود تعهد دول عضو به آزادسازی صنعت انتقال انرژی از طریق خط لوله است.
بیشتر
گرچه قانون تجارت الکترونیکی ( 1382 ) و حتی قانون جرایم رایان های ( 1389 ) اصل اعتبار
اسناد الکترونیک را تأیید کرده و مشکلی از این لحاظ در استناد به اینگونه ادله نیست، ولی در عین
حال این مطلب از چند جهت قابل بررسی است.
بیشتر
چکیده در دهههای اخیر، غالب تجار بینالمللی از رجوع اختلافات خود به دادگاهها رویگردان شده و به داوری روی آوردند. از دلایل این رویکرد میتوان به سرعت بیشتر و هزینه کمتر داوری، خصوصی و محرمانه بودن آن و اختیار طرفین دعوی در تعیین تشریفات حل اختلاف اشاره کرد.
بیشتر
حق دفاع و «علنی بودنِ» دادرسی مالیاتی از جمله حقوق مهم شهروندان در دادرسی مالیاتی است. در حقوق انگلیس با الهام از ایدههای دیرینۀ «انصاف آیینی» و «عدالت طبیعی» ابتدائاً رعایت این حقها در کنار سایر اصول دادرسی منصفانه، مختص موضوعات مدنی و کیفری بود.
بیشتر
یکی از مباحث مهم و کاربردی آیین دادرسی مدنی، نمایندگی حقوقی است.
بیشتر
منظور از رأی غیرقابل تجزیه و تفکیک که در مواد 308، 359 و 404 قانون آئین دادرسی مدنی پیشبینی شده، دعاوی بین خواهانها یا خواندگان متعدد با منافع مشترک در اقامه دعوا یا دفاع از آن میباشد. آرای صادره در دعاوی مذکور وقتی محقق میشود که سبب دعوا بین آنها مشترک باشد.
بیشتر
طرفین هر قرارداد منعقد شده همواره ممکن است با یکدیگر اختلاف پیدا کنند و ناگزیر از مراجعه به مرجعی برای حل این اختلاف باشند. یکی از روشهایی که از قدیم در خصوص حل اختلاف مورد استفاده قرار میگرفته، مراجعه به دادگستری است. در کنار این روش، امروزه یکی از راههای حلوفصل اختلافات در دعاوی، داوری است.
بیشتر
به سال 2005 میلادی، اکثریت سهامداران شرکت نفتی یوکاس با شروع سه جریان داوری موردی علیه دولت روسیه، بر مبنای معاهدة منشور انرژی، مدعی شدند دولت روسیه در حق آنان رفتار عادلانه و منصفانه را رعایت نکرده و داراییهای آنها را مصادره کرده است و باید خسارت وارده را جبران کند.
بیشتر
یکی از بحث برانگیزترین مباحث داوری تجاری بین المللی در دو دهه اخیر، مساله اجرای آرای داوری است که در کشور محل صدور و با اصطلاحی جامع تر در کشور مبدا، ابطال شده اند. دو اندیشه متعارض موجود در زمینه موضوع، مبتنی بر دو دیدگاه در خصوص اثر سرزمینی یا فرا سرزمینی ابطال رای توسط دادگاه صلاحیت دار است.
بیشتر
تراکم کار در دادگاههای دولتی و تبعات ناشی از آن و مزایایی که حل و فصل اختلافات در خارج از دادگاهها برای دولتها و به ویژه طرفین اختلاف در بر دارد سبب رونق بیش از پیش داوری و ایجاد شیوههای جدید حل اختلاف شده است که با عنوان کلی «شیوههای جایگزین حل و فصل اختلاف» (ADR) توصیف میشوند.
بیشتر
اعتراض به رای داوری در کشور مبدا در دو مرحله دارای آثار متفاوت است. مطابق اسناد بینالمللی در مرحله رسیدگی به اعتراض، با توجه به اینکه رای مورد اعتراض دارای وصف الزامآور است، ایراد مفتوح بودن رسیدگیهای اعتراض مانع از اجرای رای در سایر کشورها نیست.
بیشتر
نظم عمومی در حقوق بین الملل خصوصی و داوری تجاری بین المللی از قدمت دیرینه و جایگاه برجستهای برخوردار است؛ تا آنجا که میتوان آنرا یکی از مهمترین محدودیتهای اراده در حقوق بین الملل خصوصی و داوری تجاری بین المللی دانست. با وجود این، حقوقدانان در مورد مفهوم این اصطلاح اتفاق نظر ندارند.
بیشتر
عهدنامۀ واشنگتن 1965م، مرکز بینالمللی حلوفصل اختلافات سرمایهگذاری (ایکسید) را ایجاد کرده است. این مرکز بهموجب قواعد عهدنامۀ واشنگتن، داوری دعاوی سرمایهگذاری را برگزار میکند. عهدنامۀ یادشده در مادۀ (1)42 قانون قابلاعمال بر دعوا را پیشبینی کرده است.
بیشتر
یکی از مهمترین ویژگیهایی که موجب محبوبیت داوری تجاری بینالمللی بهعنوان یکی از شیوههای حلوفصل اختلافات در سطح بینالمللی شده است، آزادی طرفین بهمنظور انتخاب قانون ماهوی قابل اعمال بر ماهیت اختلاف و نیز فرایند رسیدگی داوران است.
بیشتر
داوری، شیوۀ جایگزین است که در آن داورِ بیطرف و منتخب خود طرفین در خارج از دادگاه در پی حل اختلاف است. در جریان داوری، داور بازیگر اصلی است و اوست که نهایتاً در خصوص اختلاف اتخاذ تصمیم میکند.
بیشتر
در قانون آیین دادرسی مدنی 1379 شمسی که ارجاع امر به داوری از طریق شرط ضمن عقد و قرارداد مستقل داوری پیش بینی شده است، حکم صریحی در مورد نوع قرارداد داوری وجود ندارد؛ این در حالی است که قانون مدنی اصل را بر رضایی بودن عقود قرار داده است.
بیشتر
داور یک قاضی خصوصی است که به موجب قرارداد وظیفهای قضایی را قبول میکند. برایناساس، قرارداد فیمابین داور و طرفین منعقد میشود. تمام نظامهای حقوقی، وجود قرارداد و وظیفۀ قضایی داور را تأیید نمودهاند.
بیشتر
قانونگذار رسیدگی به اختلافات ناشی از قرارداد پیشفروش ساختمان را در صلاحیت هیئت سه نفرۀ داوران منتخب طرفین دانسته است. نحوۀ تعیین داوران، تعداد آنان، ویژگی نهاد داوری در این قانون و صلاحیت داوران از جمله موضوعاتی است که لازم است مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد.
بیشتر
یکی از مزایای داوری، علاوهبر حذف تشریفات، انعطاف در رسیدگی ماهوی به اختلاف است. داور میتواند با اختیاری که از طرفین بهدست میآورد، رسیدگی خود را بر مبنای انصاف قرار دهد و بهصورت کدخدامنشانه قضاوت کند.
بیشتر
اختلافات تجاری در دنیا اصولاً با استفاده از داوری تجاری بینالمللی حل و فصل میشود. در کنار شکلگیری داوری تجاری بینالمللی به عنوان مرجعی فراملی برای حل و فصل اختلافات تجاری، به تدریج نظام حقوقی جدید شکل گرفت که از نظام حقوقی ملی و بینالمللی متمایز گردید و به قواعد فراملی مشهور شد.
بیشتر
عدم داوریپذیری موضوع دعوی یکی از چالشهایی است که ممکن است جریان داوری را از آغاز تا پایان و حتی در مقطع اجرای رأی تحت تأثیر قرار دهد. با توجه به اینکه طرح این ایراد در مقاطع مختلف داوری و نزد مراجع گوناگونی صورت میگیرد، پرسش اساسی این است که سنجش قابلیت داوری بر اساس چه قانونی باید باشد؟
بیشتر
امروزه امکان صدور قرار تأمین هزینهها برای جلوگیری از طرح دعوای واهی در اغلب مقررات ملی و سازمانهای داوری بینالمللی به رسمیت شناخته شده است.
بیشتر
شروط حل اختلاف چندمرحلهای چند مرحله نظیر مذاکره، میانجیگری، و داوری یا دادرسی قضایی را جهت حل اختلافات مقرر میدارند. چنانچه در زمینة قصد طرفین مبنی بر التزام به مراحل مختلف این شروط یقین وجود داشته باشد، مراجع ذیصلاح طرفین را اجبار به رعایت ترتیب مورد توافق میکنند.
بیشتر
داور بر مبنای قرارداد طرفین به حل اختلاف رسیدگی و رای صادر میکند. رای داور قاطع دعوی می باشد و در نظم عمومی اثر می گذارد .لذا شناخت آن حائز اهمیت فراوان است. رای داور شکل خاصی ندارد، ولی باید در شکل به مقررات داوری و در محتوی به خواسته های طرفین پاسخ گوید.
بیشتر
آنچه که بررسی نتیجه تلاقی و برخورد داوری و ضمانت نامه بانکی را بحث انگیز می سازد، اصل استقلال ضمانتنامه و نیز احتمال فراوان کاربرد همزمان این دو ابزار-حداقل از لحاظ تئوریک-است، هر چند همان طور که در عمل خواهیم دید برخورد این دو ابزار حقوقی فراوان نیست و رویه قضایی در دسترس محققان بسیار کمتر است.
بیشتر
چکیده
صلاحیت قضایی جهت رسیدگی به اعتراض به رای داور و دعوای ابطال آن از جمله بحث های پیچیده حقوق داوری های بین المللی است. در قسمت اول این مقاله سعی شده است که محدود بودن صلاحیت قضایی ابطال به آرای داوری داخلی یا ملی تبیین و آنگاه، معیارهای تعیین تابعیت رای، بر اساس درجه مقبولیت آنها تشریح گردد.
بیشتر
دادرسی منصفانه مستلزم رعایت اصول دادرسی در رسیدگی بهوسیلۀ دادگاههاست. ازآنجا که داوری قضاوت خصوصی شمرده میشود، بنابراین در داوری نیز باوجود غیرتشریفاتی بودن رسیدگی، داور یا هیئت داوری ملزم به رعایت اصول دادرسی است.
بیشتر
از موضوعات بسیار مهمی که همواره به عنوان خلأ در قانون آیین دادرسی مدنی مطرح بوده است، امکان صدور دستور موقت از جانب دیوان داوری است. در شرایط فعلی صدور دستور موقت هم از دادگاه و هم از دیوان داوری بهسادگی ممکن نیست.
بیشتر
قرار کارشناسی از قرارهای اعدادی است که داور در طول روند دادرسی، به هنگام فنی شدن موضوع صادر میکند. قانونگذار تنها در ماده 476 قانون آیین دادرسی مدنی به این موضوع پرداخته است. این ماده صرفاً در مقام بیان امکان تعیین کارشناس از جانب دیوان داوری است.
بیشتر
داور یا قاضی خصوصی باید مستقل و بیطرف باشد. در حقوق داوری داخلی و تجاری بینالمللی بسیاری از کشورها، داور علاوه بر استقلال و بیطرفی، تعهد دیگری به نام تعهد به افشا دارد که به موجب آن، او باید هرگونه روابط یا شرایط و اوضاع و احوالی را که ماهیتاً بر قضاوتش مؤثر است.
بیشتر
تبیین ارکان یک توافقنامۀ داوری و تحلیل آن در پیوند با قواعد عمومی قراردادها در حقوق ایران، در تعیین نوع و میزان اعتبار این توافقنامهها و همچنین جایگاه حقوقی داور تأثیر اساسی دارد. بهعلاوه همین تحلیل، در نوع و میزان مسئولیت داور مؤثر است.
بیشتر
بر اساس مقررات آیین دادرسی مدنی، داوران در رسیدگی و صدور حکم تابع مقررات آیین دادرسی نیستند، لیکن باید مقررات داوری را رعایت کنند. این ماده موجب اختلاف نظر زیادی بین حقوقدانان شده است تا جایی که عدهای از حقوقدانان معتقدند از آنجا که داوری نوعی قضاوت خصوصی است
بیشتر
تحقق دادرسی منصفانه مستلزم رعایت اصول دادرسی در رسیدگی توسط دادگاههاست. ازآنجا که داوری قضاوت شمرده میشود، در داوری نیز باوجود غیرتشریفاتی بودن رسیدگی، داور یا هیئت داوری ملزم به رعایت اصول دادرسی است.
بیشتر
استفادۀ روزافزون و فراگیر از اینترنت و فضای مجازی، داوری تجاری بینالمللی را نیز متأثر ساخته است. امروزه توافقنامههای داوری بهجای فرمهای سنتی که معمولاً شامل نسخههای کاغذی چاپی یا خطی با امضای طرفین است، بیشتر با استفاده از وسایل مدرن ارتباطات الکترونیکی مانند اینترنت منعقد میشوند.
بیشتر
ترویج استفاده از داوری بهعنوان یک روشِ حل اختلاف، در گرو اعتماد عمومی به روش یادشده است. در این میان، بیطرفی (Impartiality) و استقلالِ (Independence) داوران، از جمله شرایط لازم برای تحقق این اعتماد تلقی میشود.
بیشتر