با درود.
من دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه تهران هستم؛ خواستم بپرسم برای من که حقوقدان هستم و قصد دارم در این سامانه، به عنوان داور نمایش داده بشم و فعالیت کنم؛ آیا واجد شرایط داور شدن هستم؟ یا اینکه ضرورت داره در این دورهی داوری شرکت کنم؟؟ (درحالیکه در دانشگاه، دروس مربوط به داوری را گذراندهام.)
پیشاپیش ممنون.
پاسخ کارشناس مربوطه
سلام
بله - مطابق قوانین جاری شرط خاصی برای داور شدن نیست و همه عزیزان می توانند حتی بدون گذراندن دوره به فعالیت داوری بپردازند
انجام فعالیت داوری و در اصطلاح داور فعال شدن، محدود به هیچ رشته تحصیلی خاصی نیست وعلاقمندان در هر رشته ای که باشند می توانند داورشوند و فعالیت داوری نمایند.
همچنی قوانین جاری کشور درحال حاضر برای انجام داوری هیچگونه پروانه یا مدرکی پیش بینی نکرده است یعنی چیزی بنام پروانه یا مدرک داوری وجود ندارد.
ولی ضروری است، عزیزانی که به فعالیت داوری علاقمند هستند و می خواهند مشغول به فعالیت داوری شوند با اصول دادرسی آشنا باشد تا آرای صحیحی صادر فرمایند و خدایی ناکرده حقی را ناحق نکنند.
دوره های آموزش داوری که برگزار می شود نیز برای آشنایی عزیزان با اصول دادرسی و داوری است و گواهی پایان دوره ای که مراکز مختلف درپایان دوره های داوری به شرکت کنندگان اعطا می نمایند بعنوان تایید کننده گذرانده دوره علمی است نه بعنوان پروانه داوری چراکه اصلا چیزی بنام پروانه یا مدرک داوری مطابق قوانین جاری وجود ندارد و هرکسی را که طرفین با تراضی بعنوان داور انتخاب کنند می تواند داور باشد..
داوری یک امر خصوصی است به این معنی که طرفین اختلاف با میل و اراده خود داور خود را انتخاب می کنند و هیچ یک از طرفین و حتی دادگاه را نمی توان اجبار کرد که مثلا فلانی را باید بعنوان داور انتخاب کنید.
لطفا حتما بخش سوالات متداول سامانه را نیز با دقت مطالعه فرمایید.