ثبت نام در  در طرح تجربه صدور رای داوری

داوری در قانون حمایت خانواده

 1398/10/08       40149     

داوری در قانون حمایت خانواده
یکی از مقرره‌های قانون جدید حمایت خانواده ارجاع طرفین به نهاد‌ها و مراکز مشاوره است. دلیل این امر آن است که با تشکیل مراکز یاد شده اختلافات خانوادگی چه بسا ممکن است در این مراکز حل و فصل شوند.
البته پیش از این قرار بود صرفا زوجین متقاضی طلاق توافقی، به این مراکز مراجعه کنند؛ اما اکنون قاضی می‌تواند زوجین را به این مراکز ارجاع دهد، ولی در طلاق توافقی الزاماً باید قبل از صدور حکم صورت گیرد.
تشریفات ارجاع دعوا به داوری در محاکم خانواده
با ارجاع پرونده به شعبه‌ای از دادگاه‌های خانواده، این مرجع وقت رسیدگی تعیین می‌کند. در ابتدا قاضی دادگاه توضیحاتی را از طرفین دعوا می‌خواهد. سپس قرار ارجاع امر به داوری را صادر و به طرفین ابلاغ می‌کند که طرفین داوران اختصاصی خود را در مهلت تعیین‌شده انتخاب کنند.
مطابق قانون جدید حمایت خانواده پس از صدور قرار ارجاع امر به داوری، هر یک از زوجین مکلفند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ یک نفر از اقارب متأهل خود را که حداقل سی سال داشته و آشنا به مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی باشد به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند.
منطق حکم می‌کند که زوجین داوران را از میان اقوام خود انتخاب کنند. زیرا این داوران به وضعیت زندگی طرفین بیشتر واقف بوده و بیشتر در جریان زندگی آن‌ها هستند.
بر عکس داوری در دعاوی حقوقی که داوران نباید با طرفین نسبتی داشته باشند، در دعاوی خانوادگی گفته می‌شود «فابعثوا حکماً من أهله و حکماً من أهلها»، یعنی از بین خانواده هر کدام از زن و مرد، حکم تعیین شود.
این افراد برای اصلاح بین زن و شوهر، با آن‌ها مذاکره و صحبت می‌کنند. در قانون حمایت حانواده نیز پیش‌بینی شده است که داوران لااقل باید در مدت تعیین شده از طرف دادگاه طرفین را احضار و با آن‌ها صحبت کنند به این امید که دعوای زوجین به سازش خاتمه پیدا کند.
داوری در قانون حمایت خانواده
  لینک کوتاه به اشتراک گذاری
نظرات
  اکبر زارع دهقانانی         1400/03/02 01:20:15 ق.ظ     
با سلام و عرض ادب و احترام باتشکر از سمانه جامع داوری اینکه در امر داوری از اشنایان و اقوام جهت امر داوری استفاده بشه . به نظر من یک امر اشتباه میباشد . چون به جای حل مشکل بدتر به ان دامن زده و مشکلات رو بیشتر میکنن ارجاع به داوری توسط سامانه . یا اینکه خودشان از سامانه داوری . داور انتخاب کنن و یا اینکه به نظر دادگاه و با ارجاع به داوری . داور برای انها تعیین شود تا با بی طرفی به مشکلات رسیدگی شود از هر جهات بهتر است تا اینکه از فامیل و اشنایان باشه باتشکر
  بتول هاشمي        1399/04/15 05:03:25 ب.ظ     
سلام روز بخير بسيار عالي
برای نظر دهی در صورتی که عضو سایت هستید از بخش ورود با سیستم وارد شوید و در غیر اینصورت از بخش ثبت نام نسبت به ثبت نام اقدام نمایید.
لطفا منتظر بمانید ...